1 1210x642 - (ФОТО-ГАЛЕРИЈА) ДРАГОСЛАВ ЈОСИПОВИЋ НОВИ ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ, МИЛАН ДАМЊАНОВИЋ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ, А ЗАМЕНИК ТЕОДОР ТЕОДОРОВИЋ
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

(ФОТО-ГАЛЕРИЈА) ДРАГОСЛАВ ЈОСИПОВИЋ НОВИ ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ, МИЛАН ДАМЊАНОВИЋ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ, А ЗАМЕНИК ТЕОДОР ТЕОДОРОВИЋ

pin - (ФОТО-ГАЛЕРИЈА) ДРАГОСЛАВ ЈОСИПОВИЋ НОВИ ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ, МИЛАН ДАМЊАНОВИЋ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ, А ЗАМЕНИК ТЕОДОР ТЕОДОРОВИЋ

Конститутивна седница Скупштине општине Богатић, после децембарских избора, одржана је данас у Богатићу.

Већину у локалном парламенту чине СНС, СПС, СРС, Зелена партија и ГГ За спас Богатића са 23 одборника, а у опозицији је 8 одборника ГГ Победа за Мачву.

За новог председника Скупштине општине изабран је Драгослав Јосиповић из Белотића (СНС), запослен у Пореској управи, а његов заменик је Драган Аћимовић, привредник из Бановог Поља (СРС).

Одборници опозиције су оспоравали регуларност гласања за председника Скупштини сматрајући да није испоштована процедура о тајном гласању и предлагали да се гласање понови што није учињено.

За секретара Скупштине општине постављена је Марија Ђурђевић, која је и до сада обављала ову дужност.

Председник општине Богатић у наредном мандату остаје досадашњи председник Милан Дамњановић, а функцију заменика председника општине као и до сада обављаће Теодор Теодоровић.

Изабрани су и чланови општинског већа.

Конститутивно заседање трајало је четири сата са неколико пауза за тајно гласање.

Већ на првој седници измењена су супротстављена мишљења између одборника владајуће коалиције и опозиције.

Одборници опозиције нису подржали избор предложених кандидата за функције у Скупштини општине, председника, заменика председника општине и општинског већа. Дејан Милосављевић, Мирослав Панајотовић и Слободан Бркић из одборничке групе ГГ Победа за Мачву су за говорницом изнели критике на рад старе-нове власти и најавили да ће активно учествовати у раду Скупштине општине, контролисати нову владајућу коалицију, предлагати али и подржвати сваку добру иницијативу власти која је у интересу грађана.

Одборницима опозиције су реплицирали Синиша Пузић и Мирослав Ерић (СНС).

Милан Дамњановић, који ће дужност председника општине Богатић обављати у још једном мандату у обраћању одборницима истакао је да у наредном периоду има доста важних послова и великих инвестиција које ће се реализовати попут водоснабдевања, изградње канализационе мреже и брзе саобраћајнице од Слепчевића до Бадовинаца. С обзиром на веома лоше стање путне мреже наговестио је да ће се тражити прелазно решење до завршетка изградње брзе саобраћајнице.

Дамњановић је рекао да је отворен за разговор са свима и да ће подржати све иницијативе, без обзира од кога долазе ако доприносе да Богатић буде добро место за живот.

Д. Грујић

Related Images: